Beoordeeld met 4.7 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Informatie

Wat is emaille? 

Productie van emaille

Emaille is een handgemaakt natuurproduct. De basis wordt gevormd door een grote stalen plaat. Daar snijden we kleinere stukken uit in de gewenste vorm en grootte. Op de stukken staal brengen we een speciale ondergrond coating aan. Hierop komt de achtergrond kleur van de afbeelding en/of de tekst. Vervolgens brengen we de andere kleuren aan. Na het aanbrengen van elke kleur gaat het bordje de oven in bij een temperatuur van ongeveer 800 graden celsius. 

Waarom emaille? 

Emaille is een superieur alternatief voor andere materialen zoals plastic, de voordelen op een rijtje: 

  • Met moderne technieken is het mogelijk om alle soorten afbeeldingen en tekst op een emaille bord te krijgen. Moderne bedrijfslogo's zijn geen enkel probleem.
  • Emaille is extreem kleurvast en gaat met gemak 50 jaar mee.
  • Dankzij het productieproces en haar eigenschappen is emaille zeer duurzaam en beter voor het milieu dan andere materialen zoals plastic.
  • Emaille is vandalismebestendig: je kunt het niet ombuigen en door haar gladde oppervlak is bekladding met stiften en graffiti in de meeste gevallen te verwijderen.
  • Emaille heeft een hele authentieke uitstraling, hetzelfde effect is niet met andere materialen te evenaren.
  • Emaille is hard materiaal en buigt niet. Bij puntbelasting (bijvoorbeeld het te strak aandraaien van een schroef) kan het barsten. Wees daarom voorzichtig met het ophangen van uw bordje en draai de schroeven niet eindeloos door. Vast is vast.

 

Ambachtswerk

Emaille van emaille-bordjes.nl wordt gemaakt op de traditionele manier. Onze bordjes worden bijna volledig met de hand gemaakt, in sommige gevallen maken we gebruik van een laser voor de afwerking van uw bord. Meestal wordt er gebruik gemaakt van sjablonen die handmatig ingekleurd worden. Bij sommige funborden, horecaborden en ovale huisnummer bordjes wordt gebruik gemaakt van een zeefdruk in combinatie met sjablonen voor sommige details (zoals de gebolde rand). 

Reinigen

Emaille bordjes zijn gemakkelijk schoon te maken. U kunt hiervoor elk schoonmaakmiddel dat niet bijtend is gebruiken. 

Vragen en of opmerkingen 

Bekijk de vaak gestelde vragen of neem contact met ons op.

Laden...