Beoordeeld met 4.7 / 5 gebaseerd op 106 Google klantreviews 

Emaille blog van Emaille-bordjes.nl

 1. Deurbordjes zijn de ogen van je huis: kies ze zorgvuldig uit


  Emaille deurbordje kantoor

  Deurbordjes zijn één van de eerste kenmerken van een huis waar iemand naar kijkt, zodat zij bepalend zijn voor een eerste indruk, vergelijkbaar met de ogen van een mens. Het deurbordje van een huis past idealiter bij zowel de stijl van de woning als het karakter van de wijk. Bij een klassiek gerenoveerde boerderij uit de jaren dertig verwacht je bijvoorbeeld geen glazen naambordje met een in een modern lettertype geschreven familienaam en bij een fraai tot de in details afgewerkt kantoorpand past geen vervallen, gammel deurbord. Het is derhalve belangrijk om het juiste deurbordje voor je woning of pand te kiezen. 

  Deurbordjes, een persoonlijk randje aan een woning

  De meeste mensen kopen een al bestaand

  Lees meer »
 2. De geschiedenis van emailleren

  De geschiedenis van emaille

  De geschiedenis van emaille
  Emailleren is een al zeer lang bestaande toepassing om objecten duurzamer te maken. Tegenwoordig valt emaille onder de noemer retro want wie kookt er bijvoorbeeld nog in emaillepannen? Maar aan de andere kant zien we op voorwerpen die altijd buiten hangen - zoals een straatnaambord, deurbord of een huisnummerbord - nog altijd zo'n beschermlaag. Mensen die van retro en duurzaamheid houden, kiezen nog immer voor dat laatste: een geëmailleerd huisnummerbord of deurbord. Ontdek ons aanbod hierin op https://emaille-bordjes.nl.
  Wat is overigens de historie van deze prachtige uitvinding? 

  Al in het oude Egypte pasten ambachtslieden bij aardewerk of stenen, bronzen en gouden voorwerpen deze kunde toe. Ze kenden de voordelen van een gladder en dus schoner oppervlak en bovendien was een geëmailleerd voorwerp harder, duurzamer, onbrandbaar en zeer bestand tegen verkleuring. Ook de Kelten gebruikten de emailletechniek bij het maken van sieraden. Na een periode met uitsluitend rood emaille gingen zij over op blauw en geel. We hebben het dan over de eerste eeuw voor Christus. De Romeinen pasten emaille toe op glazen voorwerpen. In de eeuwen erna is de kunst van het emailleren wereldwijd toegepast. De praktische voordelen ervan waren alom bekend. Zo kan metaal niet roesten onder een emaillelaag en aardewerk wordt harder en dichter en dus minder vochtdoorlatend en krasbestendiger. En dan is er natuurlijk nog het voordeel van het sterk verhoogde decoratieve aspect. 

  Hoogtepunten en algemeen gebruik
  Het summum van de toepassing van de emailletechniek vormen de reliekschrijnen uit de Romaanse kunst. Verder maakten de Franse stad Limoges en het Belgische Luik in de middeleeuwen furore om hun vergevorderd ontwikkelde emailletoepassingen. Heel veel later verloor het decoratieve doel terrein en werd emailleren meer een middel om de duurzaamheid van velerlei voorwerpen te bevorderen: pannen, theepotten, voorraadbussen, broodtrommels, auto-emblemen, wasmachines, vaatwassers, koelkasten en fornuizen kregen af-fabriek een emaillebehandeling.
  Lees meer »

Emaille-bordjes.nl is beoordeeld met 4.7 / 5 op basis van 106 klantreviews