Emaille deurbordje kantoor

Deurbordjes zijn één van de eerste kenmerken van een huis waar iemand naar kijkt, zodat zij bepalend zijn voor een eerste indruk, vergelijkbaar met de ogen van een mens. Het deurbordje van een huis past idealiter bij zowel de stijl van de woning als het karakter van de wijk. Bij een klassiek gerenoveerde boerderij uit de jaren dertig verwacht je bijvoorbeeld geen glazen naambordje met een in een modern lettertype geschreven familienaam en bij een fraai tot de in details afgewerkt kantoorpand past geen vervallen, gammel deurbord. Het is derhalve belangrijk om het juiste deurbordje voor je woning of pand te kiezen. 

Deurbordjes, een persoonlijk randje aan een woning

De meeste mensen kopen een al bestaand huis en proberen dit vervolgens zoveel mogelijk 'eigen' te maken. Deurborden zijn hier bijzonder geschikt voor. Dit kan echter alleen als je ook echt een naambordje hebt dat past bij jouw smaak en jouw huis. Dit is moeilijk te realiseren met deurborden die in een fabriek van de lopende band rollen. Handgemaakte deurborden daarentegen kunnen worden gepersonaliseerd en afgestemd op jouw specifieke wensen. Een familienaam op een naambord kan bijvoorbeeld worden versierd met een familiewapen en een bedrijfsnaam op een deurbord kan worden geschreven in het bedrijfslettertype. Om het deurbordje écht bij het pand te laten passen, kunnen bij handgemaakte bordjes ook de kleur en vorm op het gebouw worden afgestemd.

Emaille: duizenden jaren oude techniek

Eén van de oudste technieken om materialen van metaal of keramiek te beschermen en versieren is emaille (ook wel email genoemd). Het bekende blauw-gouden masker van de Egyptische farao Toetanchamon is bijvoorbeeld meer dan drieduizend jaar geleden al versierd met emaille. Tegenwoordig wordt emaille nog steeds gebruikt voor het fabriceren van onder andere sieraden, pannen en inderdaad ook naambordjes. Emaille deurbordjes hebben mede door deze duizenden jaren oude traditie een klassieke uitstraling. Op het platteland kennen de mooiste boerderijen bijvoorbeeld veelal met emaille gemaakte deurborden in een diepblauwe kleur. Deze fraaie deurborden passen perfect bij het rieten dak van een dergelijke boerderij en de idyllische natuuromgeving. Emaille deurbordjes komen evenwel in alle denkbare kleuren, maten, vormen en soorten zodat voor elk woningtype en elke buurt een geschikt exemplaar bestaat.

Een deurbordje dat over vijftig jaar nog steeds mooi is

Wanneer je een deurbordje koopt, dan hoop je uiteraard dat dit net als de rest van het huis vele decennia meegaat. Bij een standaard deurbord is dit geen gegeven. Zo kan er roest ontstaan, kan het plastic los gaan zitten of kan ander ongemak optreden. Met emaille bestaan deze problemen daarentegen niet aangezien emaille niet alleen ter versiering maar ook ter bescherming van het deurbordje dient. Zo beschermt emaille niet alleen tegen kleurverlies, maar ook tegen beschadiging. Voor roest of bevuiling hoeft ook niet gevreesd te worden, het deurbordje is namelijk eenvoudig schoon te houden met elk niet-bijtend schoonmaakmiddel. Hierdoor zien emaille deurborden er over pakweg vijftig jaar na fabricatie nog steeds fris, authentiek en representatief uit.